Internet vesti i desavanja

Najnovije vesti o tehnološkim dešavanjima i dostignućima.

(0 votes)

Donald Trump protiv kriptovaluta

July 11, 2019

Nakon što je američki predsednik na svom Twitter nalogu napisao da nije ljubitelj Bitkoina, te kriptovaluta uopšte, vrednost najpopularnije digitalne valute ostala je stabilna, da bi nekoliko sati

nakon toga zabeležila i rast od 1%.

Eksperti tvrde da su Trumpovi tvitovi važan korak za Bitkoin, budući da se predsednik do sada uzdržavao da ga spominje u javnosti, a izvršni direktor Coinbase-a, Brian Armstrong, na to dodaje da su napisi protiv kriptovaluta samo dokaz da su ove pretnja dosadašnjem poretku moći. „Prvo te ignorišu, onda ti se smeju, pa se bore protiv tebe, i onda pobediš,“ nastavio je Armstrong.

U svojim napisima Trump je, jednostavno kao i uvek, napisao da „nije ljubitelj tih valuta čija se vrednost zasniva na vazduhu“, pa nastavio tvrdeći da „neregulisane kriptovalute mogu da ohrabre nezakonito ponašanje.“ Onda je pažnju usmerio na novu Libra valutu kompanije Facebook, ističući da Facebook i druge velike kompanije koje žele sopstvene valute moraju da postanu banke, te da poštuju regulative u okviru kojih funkcionišu nacionalni bankarski sistemi. Za kraj je rekao kako Sjedinjene Američke Države imaju samo jednu pravu valutu, koja je jača nego ikad, i da će tako i ostati.

I am not a fan of Bitcoin and other Cryptocurrencies, which are not money, and whose value is highly volatile and based on thin air. Unregulated Crypto Assets can facilitate unlawful behavior, including drug trade and other illegal activity….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 12, 2019

Još uvek se spekuliše o tome šta je Trumpa motivisalo da napiše novu seriju tvitova, a ističe se da su usledili dan nakon “Social Media Summit-a“ – konferencije koja se odvijala iza zatvorenih vrata, i koja je okupila značajne figure iz sveta socijalnih platformi koje su, naravno, desno orijentisane. Tako se pretpostavlja da predsednik od konferencije razmišlja samo o Facebook-u i novoj kriptovaluti, i o tome kako će Libra projekat uticati na hijerarhijsku lestvicu.

Izvor: Coin Telegraph

Facebook komentari:

Podelite s prijateljima

Možda će vas zanimati:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.